Sko

Sko

Adidas
Adidas har rigtig mange år på bagen i forhold til at producere Adidas sko. Faktisk blev brandet grundlagt tilbage i 1924 i Bayern i Tyskland af Adi Dassler. Adidas har altid været meget innovative i forhold til deres produkter. Det var fx Adidas der opfandt screw-in studen til fodboldsko, og dette gjorde de tilbage i 1954. I dag laver Adidas ikke kun sportssko, men også hverdags sneakers samt beklædning.

Ecco
Ecco er en dansk koncern, der producere kvalitetssko. Virksomheden blev grundlagt tilbage i 1963 af Karl Toosbuy i Bredebro. Noget af det der kendetegner Ecco er blandt andet, at de har deres egen garverier, hvor de fremstiller deres egen læder , som bruges til skoene og deres ecco sandaler. Derudover er deres sko af rigtig høj kvalitet samt af god pasform. En Ecco sko er altså både moderne og komfortabel.

Nike
Nike er en kæmpe amerikansk producent af sportsudstyr og sportsmode. Den blev grundlagt tilbage i 1964 af Bill Bowerman og Phil Knight, som er henholdsvis løbetræner og løber. Baggrunden for Nike var at man ønskede sko, som kunne være med til at forbedre brugerens præstation, og måske føre til sejr. Deraf er brandet også opkaldt efter den græske sejrsgudinde, Nike. I dag producere Nike nogle helt fantastiske Nike sko, både sports- og modesko, hvor du kan være sikker på lækker pasform samt lækker kvalitet.

Puma
Puma er grundlagt i 1948 i Rudolf Dassler. Dog havde Rudolf et andet skofirma sammen med lillebroren Adi Dassler, som stammer helt tilbage fra 1924. Brødrene brød med hinanden i 1948, hvor Rudolf skabte Puma, og Adi skabte Adidas. I dag er Puma sko en af de største producenter indenfor sportssko og –udstyr. Det der blandt andet kendetegner Puma er den lækre kvalitet, samt den fantastiske pasform.

Rieker
Rieker er en tysk skoproducent, som blev grundlag i 1874, og har derfor rigtig mange års erfaring med at designe og producere kvalitetssko til både mænd og kvinder. Det specielle ved Rieker er blandt andet, at deres Rieker sko er lette, fleksible og stødabsorberende, hvilket letter presset på fødder, knæ og ryg. Udover er skoene fra er rieker sandaler yderst komfortable, så er de også af et fantastisk design, så man kan være med på moden.

Asics
Asics er en japansk virksomhed, der producere sportsudstyr og – Asics sko. Det blev grundlagt af Kihachiro Onitsuka i 1949 og voksede sig hurtigt stort. Asics er rent faktisk et akronym for det latinske udtryk ”Anima Sana in Corpore Sano”, hvilket betyder ”En sund sjæl i et sundt legeme”. Som understreger at Asics produkter er rigtig gode, og at du derved kan opnå et sundt liv.

Hummel
Hummel er et sports- og modetøjsfirma, som er grundlagt tilbage i 1923 i Tyskland af Albert Messmer. I dag er firmaet i danske hænder under administrerende direktør Christian Stadil. Hummel er i dag et anerkendt modetøjfirma, som især har stor succes med deres helt fantastiske Hummel sko, som både indbefatter sports- og hverdagssko.

Converse
Alle kender den ikoniske Converse sko . Den har efterhånden også været rigtig mange år på markedet. Den blev nemlig først produceret i 1917 i USA. Det var dog først et par år efter dette at skoen for alvor blev kendt. Dette gjorde den basketball spilleren Chuck Taylor begyndte at gå med dem, og sagde at det var hans yndlings sko. Siden den gang har Converse været rigtig populære, og det er nok ikke lige en sko, vi sådan ”slipper” for.

New Balance
New Balance er en amerikansk skokoncern, der har eksisteret i mere end 100 år. Det blev nemlig grundlagt tilbage i 1906 af William J. Riley i Boston, Massachusetts. Noget af det specielle ved New Balance sko er blandt andet, at alle deres produkter bliver produceret enten i USA eller England, og sådan vil det altid være. Derudover er New Balance rigtig god til at forene funktion og mode, så dine sportssko også kan fungere som hverdagssko.

Teva
Teva er et skomærke, som høre ind under koncernen Deckers Outdoor Corporation. Teva er det hebræiske ord for ”natur”, hvilket passer godt overens med visionen bag mærket. Mark Thatcher, grundlæggeren af Teva, ville nemlig skabe en sko, der kunne få folk til at gå på eventyr. Altså en super behagelig sko, der kan klare de største udfordringer, og det er lykkedes. I dag kan man få diverse vandrestøvler samt vandresandaler, så man kan indtage verden.

Timberland
Timberland er en amerikansk koncern der producere sko, støvler, beklædning mm. Det blev grundlagt tilbage i 1952 at Nathan Swartz. De produkter Timberland producere er skabt til at kunne klare at vejr, og det er blandt andet derfor brandet er blevet så stort. Det er nogle produkter man kan stole på lige meget forholdene.

Vagabond
Vagabond er en skoproducent, der blev startet op i Sverige i 1960’erne. I starten producerede Vagabond kun sko til mænd, men i dag kan der fås en lang række modeller til kvinder også. Derudover er brandet ret kendt for sine gode Vagabond sandaler , som bliver lavet ud fra gammelt håndværk, så du er sikret den bedst mulige sko.

Angulus
Angulus historie som skomageri går meget langt tilbage. Det var Willy Madsen der i 1928 omstrukturerede faderens skomageri fra 1904, og gjorde det kendt under navnet Angulus. Deres vision var at skabe nogle sko, som skulle give børn mulighed for naturlig udvikling af muskler og sener, uden at skoen klemmer nogle steder. Dette blev en stor succes. En senere vision blev at skabe angulus sandaler og kvindesko, som både var en fryd for øjet samt super komfortable, og dette er også lykket.

Vans
Vans blev grundlagt tilbage i 1966 i USA, og fik hurtig stor succes. Det var især blandt skatermiljøet i USA et skoene blev populære. Dette var der en helt bestem grund til. Vans sko er kendetegnet ved deres tykke sål. Denne gør at man kan stå fast på boardet, samtidig med at man kan mærke enhver bevægelse, og derved nemmer styr det. I dag producere Vans også andet en skateboard vans sko, og det er helt sikkert noget både for mænd, kvinder og børn.

Primigi
Primigi er et italiensk skomærke, som blev grundlagt tilbage i 1976. Primigi valgte at tage en af de sværeste opgaver på sig. Det var nemlig at producere sko til børn og primigi sandaler , som både børn og forældre skulle være tilfredse med. Det vil sige, at skoen på en og samtidig skulle give plads til fodend udvikling, være komfortabel samt modebevidst. For at imødekomme ønskerne, så produceres der forskellige kollektioner til børn i forskellige aldre, så både stilen og pasformen tilpasses efterhånden.

Billi Bi
Billi Bi er et dansk skomærke, som er lavet på baggrund af et andet. I 1936 grundlægger Søren og Evelyn Friis mærkert Fransi. Efter hånden kommer sønnen ind i familieejet, og dette gør barnebarnet også. Det er barnebarnet Carsten Friis der i 1993 skaber mærket Billi Bi, som producere kvalitetssko og billi bi sandaler til kvinder. Skoene er både kreative og af godt håndværk, så du kan være sikker på at få det bedste.